Događaji I projekti

Pre zvaničnog osnivanja organizacije, postojali smo kao neformalna grupa građana. U to vreme smo organizovali humanitarne izložbe slika i fotografija sa ciljem da pomognemo što većem broju osoba sa invaliditetom. Bez obzira da li su bili deo neke zvanične institucije, ili su u pitanju pojedinci i pojedinke.

Tokom 2012. godine organizovali smo dve takve izložbe, pod nazivom “Da li me vidiš”, sa ciljem podizanja svesti o problemima osoba sa invaliditetom.Prva izložba je bila organizovana u ustanovi kulture „Parobrod“, sadašnja ustanova kulture “Stari grad”. Tom prilikom su svoje radove u humanitarne svrhe donirali brojni poznati beogradski umetnici a novac je bio doniran dečijem odeljenju cerebralne paralize u Sokobanjskoj.

Druga izložba sa identičnim ciljem, ali i još većim brojem umetnika, bila je održana u galeriji “Ozon”.

U tom periodu smo organizovali humanitarno veče u klubu „Kenozoik“ sa poznatom youtuber-kom  Sandrom Silađev. Novac smo I ovoga  puta donirali dečijoj bolnici za cerebralnu paralizu, Sokobanjska.

Nakon zvaničnog osnivanja organizacije, nastavili smo da se bavimo humanitarnim radom, ali smo ovoga puta bili fokusirani na problem arhitektonske pristupačnosti za osobe sa invaliditetom.

 S tim u vezi organizovali smo dve izložbe fotografija pod nazivom “Make it able for disabled”, francuskog fotografa Žeroma Sid-a.

Na fotografijama su u crno-beloj tehnici bile prikazane sve relevantne institucije u gradu, koje su ne pristupačne za osobe sa invaliditetom. Glavni cilj ove izložbe je bio skrene pažnja na ovaj vrlo ozbiljan problem sa kojim se osobe sa invaliditetom susreću svakodnevno.

Obe su se održale 2018. godine. Prva na opštini Vračar a druga na opštini Stari grad. Imali smo to  zadovoljstvo da na drugoj izložbi, pored velikog broja posetilaca ugostimo i ambasadora Belgije koji nam je tom prilikom pružio svoju podršku.

Takođe smo tokom 2018. godine imali zadovoljstvo da budemo organizatori  dveju humanitarnih večeri sa ciljem prikupljanja sredstava za popravku invalidskih pomagala.

Prvo takvo veče se održalo u kafiću “Šupa“, koje je podržalo ovaj događaj a novac koji smo prikupili, donirali smo gradskom Savezu za dečiju i cerebralnu paralizu.

Drugi put smo organizovali večeru u „Kafe bar 16“ sa ciljem da osnažimo kapacitete samog udruženja . Imali smo podršku restorana, poslastičarnica kao i velikog broja ljudi koji se istoj odazvao i svojim prisustvom podržao naš rad.

Imali smo priliku da sarađujemo sa udruženjem „Čep za hendikep“ u okviru prvog inkluzivnog ekološkog festivala održanog u Beogradskom marketu, (Dorćol Platz) 2019. Godine.

Učestvovali smo  na šestom I sedmom Beogradskom ignite-u održanom u Impact hub-u. Tom prilikom govorili smo na temu pristupačnosti osoba sa invaliditetom i izložili fotografije na kojima su prikazani nepristupačni objekti na  nekim od beogradskih opština.

6. oktobra 2019. godine bili smo u organizaciji obeležavanja svetskog  dana Cerebralne paralize, po prv put u Srbiji, što ističemo kao izuzetno značajan događaj.

Projekti

  1. Opština Savski Venac –„Saznaj nešto novo“ (obuka osoba sa invaliditetom o bezbednosti)
  2. Sekretarijat za omladinu i sport – „Internet novinarska radionica za osobe sa invaliditetom“
  3. Sekretarijat za socijalnu zaštitu – „Psihički jak, društveno vidljiv“ (psihološko osnaživanje osoba sa invaliditetom)

Архиве

Категорије

  • Нема категорија